FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Creativitat i digitalització: una combinació màgica

El teló cau sobre PARIS HAUTE COUTURE, per primera vegada en la història, completament digital i accesible per a tots!

La Fédération de la Haute Couture et de la Mode ha organitzat una plataforma dedicada a la presentació de les col·leccions de tardor-hivern 2020/21 que es va estrenar del 6 al 8 de juliol. També visible en les principals xarxes socials (Instagram, YouTube, Facebook, Google), en els canals de televisió, en línia a través de revistes i compartit a través dels diversos comptes de la Maison.

Del llarg confinament sorgeix un imaginari estilístic culte i íntim amb roba contemplativa nascuda en el silenci de les parets de la casa o en llocs deserts on refugiar-se per a pensar i dibuixar.

A causa de la pandèmia no va haver-hi molts espectacles en viu, però la creativitat va demanar ajuda digital per a generar vídeos d’animació, curtmetratges, entrevistes, teasers i models virtuals com Hauli, el primer avatar personalitzat utilitzat per la marca Ralph & Russo.

La mini pel·lícula de Christian Dior és pura poesia i està destinada a convertir-se en un clàssic del cinema surrealista. En un bosc màgic, nimfes, sirenes, faunes i criatures mitològiques estan intrigades per les extraordinàries creacions de sastrería en miniatura, amagades dins d’un gran bagul, enamorant-se bojament d’elles. Una història imaginativa que ens recorda la importància de la fantasia després dels períodes foscos i que gràcies a la col·lecció de Maria Grazia Chiuri es converteix en un preciós somni!


Cortesia: FHCM

Per a Giambattista Valli continua la cerca de la bellesa, amb un vídeo homenatge a París, dividida en dos: d’una banda, un món en moviment, i de l’altre, uns llimbs en suspens entre la terra i l’aire, entre la llum i l’ombra. La col·lecció és una alternança de tul i plecs, plomes de coral, làmines de mirinyac, teles cruixents i llaços que es converteixen en roba ells mateixos.

Chanel se centra en el tweed (el material emblemàtic de la Maison) però l’enriqueix amb pedres, lluentons, estràs i pedreria, transformant-lo fins i tot en un vestit de nit. La col·lecció, en marcat contrast amb el passat, és complexa i sumptuosa, en honor a Karl Lagerfeld. La dona de Virginie Viard és una princesa punk que surt a l’alba del llegendari club parisenc Le Palace, excèntrica i sofisticada!

També a París, en un estudi amb il·luminació cinematogràfica, es va crear la mini pel·lícula de la Maison Stéphane Rolland que va voler com a protagonista a la model i presentadora de televisió espanyola Nieves Álvarez. Álvarez, que dirigeix el programa Flash Moda, va interpretar la col·lecció clàssic-modernista del dissenyador francès, vestint roba i materials realment interessants com el llarg ponxo-vestit en mussolina arrufada de color ivori o la capa amb vestit de tub en cardi de llana i un maxi element transparent en poliuretà fumat brodat.

Un passeig amb vaixell pel Sena per a Balmain que, al costat de les creacions del seu magatzem, presenta algunes idees de la nova col·lecció amb models de la talla de Cindy Bruna, Feuza i Joséphine Le Tutour.

La dissenyadora Iris Van Herpen mostra un únic vestit, Transmotion, en silueta de rellotge de sorra, totalment plisat amb un element central que recorda a les branques d’un arbre en els extrems del qual hi ha petites pedres negres com a llavors de plantes. Una referència als seus orígens i a la naturalesa, cada vegada més important per a la dissenyadora que ha decidit reduir la quantitat en favor de la qualitat.
La naturalesa també està en primer pla per a Raoul Mishra, que amb la seva col·lecció Butterfly People reflexiona sobre la bellesa de la creació i el paper de la moda en temps difícils, centrant l’atenció en totes les persones que treballen en el sector.
La naturalesa també està en primer pla per a Raoul Mishra, que amb la seva col·lecció Butterfly People reflexiona sobre la bellesa de la creació i el paper de la moda en temps difícils, centrant l’atenció en totes les persones que treballen en el sector.


Cortesia: FHCM

L’estètica de la col·lecció de Viktor & Rolf està fortament influenciada per la realitat, amb tres vestuaris que expressen diferents estats d’ànim: un per a l’ansietat i la tristesa del que s’ha experimentat (perfectament expressat en la pesadesa i suavitat d’una túnica de chenilla gris fumat), un per a la confusió i els canvis d’humor (entre emoticones i abrics d’escultura que semblen embolicar i protegir) i un per a l’amor i l’esperança en un tribut de cors.

Valentino tanca el calendari amb el projecte Of Grace and Light anticipant l’actuació en viu programada per al 21 de juliol a Roma. El vídeo (signat per Nick Knight) mostra una figura en moviment embolicada en una tela flotant, que gira lliure, elegant, viva i somiadora, així com totes les creacions de l’Alta Costura!

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest