FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

De tu a tu amb Franca Guglieri

Ha finalitzat fa poc a Milà The Unconventional Wedding, una oportunitat única per visitar les marques i els tallers de luxe més prestigiosos del món nupcial reunits a la pop up store, que va obrir del 10 de setembre al 20 d’octubre al cinquè pis de la via Rinascente.

L’àrea, dedicada als vestits (de núvia i cerimònia), als accessoris, a la llenceria, a la bellesa i a la decoració de la llar, es va subdividir en dos espais. Al gran saló elegant s’hi trobaven les creacions escollides per Franca Guglieri de Rebecca La Sposa, l’històric taller de Piacenza amb seu també a Milà.

Dissenyadors italians i internacionals d’un nivell altíssim com Giuseppe Papini, The Atelier by Jimmy Choo, Sophie et Voilà, Viktor & Rolf, Andrea Sedici, Naeem Khan, Marchesa, Galia Lahav Couture, Elie Saab i Inbal Dror, entre molts altres, s’alternen durant sis setmanes amb presentacions i trunk shows (presentacions a porta tancada).

Hem demanat a la protagonista absoluta d’aquest espai de la moda que ens expliqui l’experiència: Franca Guglieri, creadora de tendències i descobridora de talents, és una dona entusiasta i creativa amb un gust innat per l’estètica i una gran curiositat que la porten a recórrer el món en busca de la bellesa i les novetats.

Com va néixer la idea de l’Unconventional Wedding?
L’Unconventional Wedding neix de la necessitat de sortir de la rutina, un manera nova i “gens convencional” de fer viure el sector bridal, creant un espai de qualitat i estudiat per donar la màxima visibilitat a les marques de luxe nacionals i internacionals. Una pop up store que uneix la lògica dels tallers d’altíssim nivell amb les presentacions i els trunk show en directe, en un aparador tan important com és La Rinascente, i és això mateix el que m’ha portat a formar-ne part. És un espai de trobada i confrontació que permet tenir una experiència completa i en continu moviment: aquí les núvies poden trobar-hi els estilistes, tenir un assessorament ad hoc, assistir a les desfilades… Tot en un mateix lloc.

Com escull les col·leccions per al seu taller?
La meva manera de seleccionar marques i dissenyadors sempre es basa en la recerca constant, en l’estudi, en la voluntat de fer constantment propostes innovadores. Soc una rodamon incansable, viatjo amb freqüència a Nova York, París, Londres, Barcelona, Sidney i Tokio i cada viatge és una oportunitat per conèixer noves realitats. L’elecció de les meves col·leccions rau, sens dubte, en la qualitat de les confeccions, que han de ser perfectes. Sense qualitat, l’estètica no té valor.

En un món que sempre té pressa, com d’important li sembla aquest moment “únic i delicat” per a les núvies i quin consell els donaria abans de concertar una cita?
Afortunadament, aquest món cada cop més frenètic no ha tret importància, o molt poca, a aquest moment extraordinari. Potser tan sols ha escurçat el temps de l’elecció i és per això que volem regalar experiències exclusives a les nostres núvies. Un consell abans de concertar una cita? Segurament, ser conseqüent amb el que un desitja per al seu propi casament. Aquesta societat nostra tan veloç i hipertecnològica té l’avantatge de connectar-nos amb el món i s’ha d’aprofitar per mirar, observar i intentar identificar les nostres expectatives pel que fa a l’estil i a les tendències. Una vegada es comprèn això, és molt més simple escollir el vestit.

Al saló s’hi presentarà la seva primera col·lecció com a modista: en què s’ha inspirat?
En la bellesa discreta, amagada i gens estrident. En un món on impera l’ostentació, aquesta col·lecció representa un retorn a l’elegància continguda, feta amb teixits eteris, peces finíssimes, on tot és harmonia.

Quin tipus de dona interpreta millor la seva núvia?
Una dona coherent amb si mateixa. I cada dona ho pot ser d’una manera diversa: aquesta és la part extraordinària de la meva feina, aconseguir desxifrar els somnis i convertir-los en “matèria”.

L’element innovador de la seva col·lecció?
És una col·lecció sensorial, en què el murmuri de la tela es converteix en una experiència viva i un part integrant del vestit, i que acaba de completar l’experiència tàctil i visual.

Com és d’important per a una dona ser conscient que porta un vestit creat només per a ella?
Molt, moltíssim. Tota dona en el dia del seu casament vol ser única, especial i protagonista. Amb un vestit de modista fet a mida t’assegures que cada fil, cada bordat i cada tela són l’expressió més alta de qui el porta, de la seva història i de la seva manera de ser.

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest