FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Demà obre la fira comercial de moda nupcial de BBFW amb més de 350 marques

Trade fair BBFW22

Després de dos dies d’imatge i glamur amb la passarel·la de Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) en marxa, arriba el torn dels negocis. Demà divendres, 21 d’abril, als palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc, obre la fira comercial on més de 350 marques de 34 països mostren les seves col·leccions de moda nupcial, festa i cerimònia per a la propera temporada a compradors i distribuïdors de tot el món. El secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’Acció de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, inaugurarà oficialment l’exposició comercial.

La fira de BBFW obrirà les seves portes a les 10.00h als professionals del sector, mentre que el recorregut inaugural tindrà lloc a les 12h pels palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc. Albert Castellanos, qui encapçalarà la comitiva, estarà acompanyat del president del comitè organitzador de BBFW, Jesús Díez; el president de Fira de Barcelona, Pau Relat; el director general de l’entitat firal, Constantí Serrallonga, entre altres representants d’institucions de la ciutat i d’empreses de la indústria de la moda nupcial.

A més d’Espanya –segona potència exportadora mundial de moda nupcial–, EUA, França, Itàlia, Polònia i Països Baixos són els països que més firmes expositores aporten a BBFW. En l’apartat nacional destaca la participació de firmes com Pronovias, Rosa Clará, Jesús Peiró, YolanCris, Sophie et Voilà, Isabel Sanchis, o Marco & Maria, Inuñez, Otaduy, Tot-hom. I de l’exterior figuren noms com Zuhair Murad, Tony Ward, Elie Saab (Líban), Ines di Santo (Canadà), Jenny Packham, Justin Alexander, Demetrios, Allure, Mori Lee, Enzoani (EUA), Carlo Pignatelli, Valentini, Maison Signore, Nicole Milano (Itàlia), Cymbeline i Stephane Rolland (França), Milla Nova, Wona (Ucraïna), The Atelier (Malàisia), Joli Poli (Vietnam).

Enguany, un 30% de les marques participen per primera vegada en la fira atretes per l’elevat poder de convocatòria de l’esdeveniment amb un 70% de visitants internacionals de 90 països, i per la seva eficàcia per tancar vendes, sent líder global del sector.

A Espanya es fabriquen uns 920.000 vestits de núvia a l’any, un 80% dels quals es destinen a l’exportació. La facturació global de les empreses de moda bridal espanyoles és de 1.350 milions d’euros (vestits de núvia, vestits nuvi, festa, calçat i complements). Només l’apartat de vestits de núvia factura 860 milions d’euros anuals, un nínxol que suposa el 12,9 % del conjunt del sector tèxtil espanyol. Catalunya, amb una quota del 41% sobre el total de la xifra de negoci espanyola, és tradicionalment la Comunitat Autònoma que lidera les vendes de moda bridal a l’exterior.

L’exposició comercial de BBFW se celebrarà entre demà divendres i el diumenge 23, mentre que les desfilades de la passarel·la seguiran avui i demà.

Informació útil per cobrir la fira comercial
Del 21 al 23 d’abril de 2023
Obertura de portes: 10.00h
Inauguració oficial: 12.00h
Palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona
Accés per Plaça Espanya.

Acreditacions de premsa
Es fan presencialment al mostrador de premsa ubicat a l’entrada principal de BBFW

Barcelona, 20 d’abril de 2023

Salva Bilurbina / Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 26 59 – 25 41
premsa@firabarcelona.com

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest