FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Desig de renaixement

En el segon dia de les desfilades, el 19 de setembre, pugen a la passarel·la les col·leccions inspirades en el desig d’un nou començament, en la feina ben feta, en l’amor per la bellesa de les coses fetes a mà. Sí, perquè els protagonistes són vestits com a llenços, on els fils de seda dibuixen aquarel·les, amb preciosos brodats en or i plata il·luminats per granadures i lluentons que donen sensació de profunditat a l’organza, el tafetà i els encaixos. L’ambient és el d’un París que manté la promesa de la tradició artesanal d’excel·lència, paradigma d’estil i feminitat.

I si la consciència que no existeix un ‘Planeta B’ ara està ben establerta, la núvia també es compromet a fer la seva part. L’atenció se centra en l’elecció dels teixits, des del bambú fins al cànem belga, des de la cupro viscosa fins al polièster reciclat. Però també hi ha lloc per a la cerca poc convencional de talls i detalls: des de l’esmòquing de seda fins al vestit samarreta absolutament avantguardista.

El desig de renéixer també exigeix una mirada diferent a la naturalesa, ja sigui una planta aquàtica o l’arquitectura de les ales d’una libèl·lula, la bellesa trenca els patrons convencionals i es converteix en la trama narrativa de cada vestit.

També com a cerca de la identitat interior, de qui som, de cap a on volem anar. Com l’obra de Shakespeare que ha inspirat formes modernes i contemporànies, declinada en infinites possibilitats; els elements clàssics troben així una nova interpretació emocional i poètica. Atemporal. Elegància contemporània, incloent vestits solts com a vestits de saló, siluetes acampanades, escots prominents, l’esquena com a protagonista. En blanc amb un toc de vermell.

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest