FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Economia i evolució del sector: comprendre els canvis

La Xina, un mercat tradicional que mira a occident. Entendre els moviments del món bridal és essencial per saber cap on dirigir-se.

L’economia xinesa segueix creixent de manera constant, amb taxes que s’han mantingut al voltant d’un 8% en l’última dècada, segons l’últim informe facilitat pel Wedding Mobilization Business College, única institució educativa a la Xina especialitzada en la formació contínua a professionals del sector.

Creixement econòmic

El creixement de l’economia xinesa ha facilitat que l’estàndard de vida dels seus habitants hagi millorat, i aquest fet es reflecteix en un creixent segment de la població que prioritza la qualitat i els productes d’importació.

Wedding Mobilization Business College
Conferència de Boshuai Lui al Wedding Mobilization Business College

L’any 2018, la Xina es va convertir en el mercat de consum més gran del món. Pel que fa a la indústria bridal, segons l’estudi Novias Millenial y Gen Z: El sector de la moda nupcial en 2023, realitzat pel professor José L. Nueno i el VBBFW aquest any, també és el primer mercat en nombre de bodes i el segon en vendes totals (només superat pels Estats Units), tot i tenir una contracció sostinguda des del 2012 en el seu mercat intern, en relació amb el nombre d’enllaços. Tot i la disminució de bodes realitzades, el mercat bridal i d’evening dress es troba en plena expansió, i aporta resultats positius als propietaris de les botigues especialitzades.

El professor José L. Nueno posa com a exemple l’increment de l’exportació de marques espanyoles de vestits de núvia a la Xina al llarg del 2018, que va superar el 30% respecte de l’any 2017. També es constata l’augment de la despesa mitjana per vestit, tendència que s’espera que es mantingui en els propers anys.

L’increment de l’exportació espanyola de vestits de núvia a la Xina al llarg del 2018 va superar el 30% respecte de l’any 2017.

On invertir

El Ministeri d’Afers Civils de la Xina va publicar, el 5 de novembre del 2019, dades dels primers tres trimestres de l’any 2019. Segons l’informe, en aquest període de temps, el nombre de matrimonis registrats a tot el país, tot i ser un 6,78 % menor que en el mateix període de l’any anterior, va ser de 7,13 milions d’enllaços. Les regions que concentren el major nombre de bodes són el delta del riu Iangtsé, que comprèn el municipi de Xangai, i el delta del riu Perla, la província més rica de la Xina, juntament amb les regions interiors de Sichuan i Henan.

Temple of Heaven
Parella al Temple del Cel, a Pequín

La gran extensió territorial xinesa requereix una estratègia per localitzar els punts on assentar-se, així com una assessoria de professionals coneixedors d’aquest mercat.

Les regions que concentren el major nombre de bodes són el delta del riu Iangtsé, que comprèn el municipi de Xangai, i el delta del riu Perla.

Estratègies empresarials: la importància de la visibilitat de la marca

La cultura xinesa de negocis dona un valor alt a les relacions interpersonals, amb un tractament jeràrquic marcat i negociacions perllongades. Pel que fa a les xarxes socials, i atès que, en la decisió de compra dels buyers, el coneixement previ de la marca és un factor molt important, serà essencial no només la presència de les firmes estrangeres en les aplicacions pròpies del mercat xinès, Wechat i Weibo, amb contingut exclusiu en xinès, sinó també que hi tinguin una gran activitat.

Beyond Trends, China, Top Bridal
Top Bridal, Xangai

Cal destacar que la població a la Xina no té accés a la majoria de les pàgines web allotjades en servidors de fora del seu país. Aquesta és la raó per la qual no és necessari, per a les marques occidentals que vulguin posicionar-se online en aquest mercat, invertir recursos per presentar els seus continguts en xinès en les seves plataformes de comunicació digital. El que és aconsellable és adaptar contingut al públic xinès utilitzant els canals digitals esmentats anteriorment: Wechat i Weibo.

El coneixement previ de la marca és un factor molt important i, per tant, és essencial la presència de les firmes a Wechat i Weibo, amb contingut exclusiu en xinès.

El rol de les fires internacionals i les consultories

La importació de producte internacional i la presència en fires del sector són activitats reservades en exclusiva a les empreses xineses amb possibilitat de realitzar pagaments internacionals en moneda estrangera. Aquestes empreses necessiten personal qualificat amb domini de l’anglès. El nombre d’empreses que visiten les fires internacionals més importants està creixent en els últims anys, i busquen contactar directament amb les marques estrangeres per obtenir la seva distribució oficial.

Colecció Les Rêves. The Atelier by Jimmy Choo

El nombre d’empreses que visiten les fires internacionals més importants està creixent en els últims anys.

Les marques més prestigioses

Pel que fa a marques internacionals, el sector bridal a la Xina compta amb la presència, entre d’altres, de Marchesa, Jenny Packham, Peter Langner, Yolancris, Galia Lahav, Zuhair Murad, Julia Kontogruni, Ersa Atelier i Marco&María.

Les marques nacionals amb més prestigi a la Xina són Wang Feng, Movous i Kathy Lawrence. No obstant això, atesa la proximitat geogràfica i la penetració en el sector, The Atelier, amb el seu director creatiu Jimmy Choo, de Malàisia, i les marques Sophia i Nicole + Felicia de Taiwan, són considerades per la núvia xinesa com a marques nacionals de referència.

Les marques occidentals tenen molta penetració i atractiu per a la núvia xinesa.

Wang Feng
Disseny de Wang Feng

Conclusions

1. L’increment sostingut de l’economia xinesa també es reflecteix en el sector nupcial. El mercat bridal i d’evening dress es troba en plena expansió, fet que es tradueix en oportunitats tant per a les botigues especialitzades com per als seus proveïdors.

2. Algunes de les claus que les marques han de tenir en consideració per abordar el mercat xinès són:
—Contractar el servei d’una consultoria coneixedora del sector.
—Localitzar les zones on el producte pugui assentar-se.
—Posicionar-se en els canals digitals propis del mercat xinès, Wechat i Weibo.

3. 3. Les fires internacionals s’han convertit en un punt de referència a l’hora de realitzar el primer contacte entre buyers xinesos i firmes de roba nupcial.

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest