FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Entrevista a Merche Segarra (Jesus Peiro)

Merche Segarra fa 17 anys que està al capdavant de la direcció creativa de Jesus Peiro, on confecciona vestits de núvia 100% fets a Espanya des d’un taller que conserva tots els processos artesans propis de la confecció nupcial, amb la mateixa exigència que una maison de costura.

Ens pots explicar la col·lecció i en què t’has inspirat?

La col·lecció es diu “Amalia” i està inspirada en una dona que penso actual, però lligada a l’elegància de sempre. Unint el modern i el clàssic, que és el ADN de la firma. És una dona molt màgica, eco-sensible, que fa compres de proximitat, que és amable. Una dona estèticament tranquil·la, feliç i que deixa que l’entorn li imprimeixi en la seva manera de ser. Que li influeixi i pugui portar els vestits amb aquesta naturalitat, amb aquest equilibri. De fet, hem utilitzat l’estilisme de la  desfilada que pràcticament és com si els elements que surtin d’ella: amb un color nude, hi ha molta brillantor i una sensació de felicitat, de tranquil·litat, d’equilibri. És aquesta dona que ens estem imaginant a llegir aquestes línies: fresca, dinàmica però molt conscient del seu entorn.

T’ha influït la situació actual en la teva creativitat o en la forma de treballar?

Sí, perquè tot el tema de la sostenibilitat, de l’ecologia, de la consciència de la situació a la fi influeix en aquesta “Amalia” que és a més molt poètica, perquè assumeix el que passa però el transforma en una cosa bonica.

Creus que aquesta gran plataforma digital, que permetrà que tothom vegi els dissenys, beneficia la moda nupcial?

Com qualsevol handicap fa desenvolupar elements creatius i ser resolutiu. L’adaptabilitat sempre és molt beneficiosa. És una situació diferent en la qual la complicitat, la col·laboració i poder tirar endavant en situacions no còmodes oferirà aspectes nous que nodriran les futures col·leccions. I sobretot la conscienciació de les conclusions positives que traguem d’aquesta situació. Les negatives cal superar-les i descartar-les.

Quina opinió tens respecte que, a més dels professionals, les núvies també puguin veure les desfilades i les col·leccions?

Em sembla fantàstic perquè a la fi són elles les protagonistes. Són núvies valentes, somiadores, suposo que com la nostra “Amalia”, que del handicap i de la dificultat treuen tot el millor i segueixen amb el seu projecte endavant.

Com t’imagines el futur de la moda nupcial?

Me l’imagino de la mà del futur de la moda. La moda sempre canvia i evoluciona. Sempre és diferent. La moda l’has de veure ara bonica i després lletja, perquè “ha passat de moda”. Crec que la moda bridal té un aspecte més clàssic perquè és un vestit icònic, però evolucionant amb les noves núvies. Considero que és fonamental perquè no s’atura i aquí resideix allò que aportes de nou cada temporada.

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest