FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Entrevista a Sofía Arribas i Saioa Goitia (Sophie et Voilà)

Fundada per Sofia Arribas, amb la incorporació de Saioa Goitia en el projecte en 2016, Sophie et Voilà és una firma de vestits de núvia i de nit reconeguda pels seus dissenys d’alta costura. Peces íntegrament cosides a mà en els seus tallers de Madrid i Bilbao i elaborades amb els teixits més exquisits i acabats impecables. Les seves creacions, autèntiques i modernes, estan dissenyades per a totes les núvies que busquen la simplicitat minimalista.

En què us heu inspirat per crear la vostra col·lecció?

(Sofia Arribas, Directora Creativa) Aquesta col·lecció és una mica la continuació de les col·leccions que hem fet fins ara, amb línies molt mínimes, que no perdin la feminitat. Sense volums massa exagerats. És una mica la línia que mantenim sempre. El que no volem és encasellar en una línia que sigui minimal, perquè a la fi sempre s’acaba relacionant una mica amb la roba de carrer. Perquè això no passi, el que hem fet és unir tots els estils de dona dins d’aquesta col·lecció. No solament la col·lecció minimal. Per això el hastag de la col·lecció és #SEVerywoman, SEV de Sophie et Voilà, every woman incloent a totes les dones en les desfilades i en tot el tema de comunicació.

Totes les models portaven sempre un mateix complement, una boina, unes ulleres de sol, uns guants, etc. No obstant això, aquest any totes porten un detall negre perquè és una de les característiques de Sophie et Voilà com a marca dins de les núvies. Com l’antagonisme, però cadascuna porta una cosa diferent. No hi ha dos que portin el mateix complement. És mantenir l’essència de la marca i saber que tots els complements estan dins de la col·lecció com totes les dones. Qualsevol dona pot ser una dona Sophie et Voilà. És una mica la inspiració de la marca.

La pandèmia ha influenciat en la vostra creativitat?

(Saioa Goitia, CEO) A nivell d’empresa ens ha afectat de manera total, ja que nosaltres teníem una estratègia marcada i ens ha obligat a canviar-la a ritme vertiginós, en tot el món. Tant a Espanya com en els altres països. Ha estat com anar-nos adaptant a totes les mesures legals que cada país i que cada comunitat autònoma anava prenent. Pel que fa als casaments i les manifestacions multitudinàries, la creativitat ha estat en la gestió empresarial, ja que la col·lecció estava llista i dissenyada amb anterioritat a l’inici de la pandèmia. Al gener ja ho teníem tot a punt i fotografiat i per tant en el que es refereix a la col·lecció no ha influït.

(Sofia Arribas) Sí que és veritat que nosaltres sempre hem optat per una núvia que és bastant urbana. Una núvia que no és una núvia princesa clàssica, la princesa Disney. En aquest moment, què hi ha molts més casaments civils i reduïts de 10 o 20 persones, creiem que igual posar-te un vestit amb dos metres de cua, no escau. Per a nosaltres és un moment molt bo, ja que el nostre tipus de núvia encaixa encara millor.

Què us sembla l’experiència de VBBFW i que sigui una edició totalment digital?

(Saioa Goitia) Ens sembla que ha hagut de ser així perquè no hi havia més remei. És veritat que ens sembla que és important ser els primers a fer-ho, crec que ningú al món ha fet això abans. I ser els primers a fer-ho ens sembla una decisió encertada. El muntatge ens ha encantat. Està fet de forma molt professional i amb tot l’afecte del món. Haurem d’esperar que ens adaptem una mica tots al que és el mitjà digital, perquè és la primera vegada que es fa.

Creieu que aquesta experiència digital que permet la participació de professionals de tothom beneficiarà el sector nupcial?

(Saioa Goitia) El dia d’avui i a curt termini no ho crec. Però crec que ser els primers és important i que reeducar la gent també ho és. Crec que això ve per quedar-se. Tot i que el COVID s’acabi, hem après que igual per a vendre a New York no han de venir d’allà a aquí. I que nosaltres no hem d’anar viatjant pel món com fèiem fins ara tots els mesos, ja que a la fi és insostenible. Tant per a nosaltres com per al planeta en general, com a societat. Crec que a nivell personal i empresarial ha estat dur, però de tot s’aprèn i sortirem reforçats.

Què us sembla que aquesta plataforma permeti que les col·leccions siguin vistes també pel públic final?

(Saioa Goitia) Em sembla bé. Com més gent la vegi, opini i ens conegui, més beneficiós serà.

Com t’imagines el futur de sector nupcial?

(Saioa Goitia) Crec que hi ha un canvi social que ja s’estava donant anteriorment al COVID. La núvia ja no és princesa, la núvia no és núvia. Nosaltres ja ho vam dir fa cinc anys. Comencem treballant amb aquesta filosofia i evidentment ens anirem adaptant als millennials i a la generació Z com ells ho demanin. Aquesta situació ens està ajudant una mica a ritmes forçats, perquè és veritat que el sector bridal sempre va un pas per darrere de sector de la moda en general i la situació actual està “ajudant” a què això sigui més ràpid.

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest