FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Entrevista a Yolanda Pérez (Yolancris)

YOLANCRIS, fundada l’any 2005 per les germanes Yolanda i Cristina Pérez, és una firma nupcial revolucionaria especialitzada en el disseny i la confecció de vestits amb una visió basada en una filosofia pròpia, el concepte handmade i un fort compromís amb la qualitat i la producció local.

Ens pots explicar la col·lecció i en què t’has inspirat?

La col·lecció és un binomi de dos estils que hem volgut deixar clars. Hem treballat una núvia de costura que té un patró més clàssic, més purista. És per a una núvia que pensa en una celebració una mica més gran, que esperem es pugui celebrar. I després hi ha la proposta nova per la nostra part. És una col·lecció que reuneix totes les claus d’una resiliència; allò que més es premia avui en dia i el que més buscat està. Creiem que les núvies van cap a casaments més petits, de caràcter modern i casual. L’hem anomenat “new generation”.

Nosaltres ho vivim com un canvi i una possibilitat de negoci. Creiem que aquest moment també ve acompanyat d’un canvi d’estil. La pandèmia m’ha ajudat en aquest punt. De manera que en aquest aspecte estic contenta. Jo crec que he tingut molt en compte que els estils canviaran, perquè no és el mateix celebrar un casament més petit amb menys gent, que un casament amb totes les seves flors i tota la seva història.

Què et sembla la transformació de Valmont Barcelona Bridal Fashion Week en una experiència digital?

Estic súper contenta perquè penso que té tots els avantatges del món. És veritat que en el format físic veus el públic, però jo crec que aquesta nova proposta és una porta oberta i una oportunitat per veure com funcionen les coses. Encara que superem la pandèmia, aquest format és millor en costos i moltes altres coses. Perquè és més ràpid i saltes molts passos intermedis. Arribar al públic final d’una manera més ràpida em sembla el més adequat de cara al futur.

Creus que aquest format beneficiarà la moda nupcial perquè arribarà a un públic més ampli?

Jo crec que beneficia en general a la moda perquè tothom vol pujar a aquesta

tendència. Les xarxes van molt ràpides i necessites constantment contingut. Pel que un format així, que a més sigui obert al públic, em sembla el més sostenible possible. Poder compartir un projecte que val “una pila de pasta” amb un nombre major d’usuaris el converteix en un projecte sostenible … Jo ho veig així.

Què et sembla que a més dels professionals les núvies també puguin veure la col·lecció?

És molt bo perquè elles són les primeres interessades. Indica que el dissenyador

compte pel fet d’haver creat una col·lecció. Jo crec que les marques van adquirir aquest caràcter social cada vegada més necessari. I que la núvia pugui votar i dir-li al buyer el que li ha agradat, farà que el buyer vagi més tranquil. Ho veig tot molt positiu. El negatiu és el moment de malaltia que hem viscut que és “xungo”, d’altra banda jo li veig una clau a tot.

Com t’imagines el futur del sector bridal?

Jo veig el futur en el sector bridal amb un canvi. Hi haurà el binomi que he

aprofitat per fer la col·lecció: seguirem tenint casaments clàssics en aquells

països o per a aquelles persones que ho vulguin així, i casament per a la gent que és jove que potser no es plantejava el fet de casar-se. Perquè potser podia estar passat de moda seguir aquestes tradicions. Molta gent es casa. Jo mateixa per casar-me he d’anar al notari, però no aniré com vaig ara. Els humans celebrem la mort i l’amor de la mateixa manera i ens hem de vestir per a l’ocasió.

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest