FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Entrevista amb Alessandra Rinaudo (Pronovias)

Alessandra Rinaudo, la nova directora artística de la firma Pronovias, va créixer a les rodalies de Milà i alberga tota una vida de passió pel disseny de luxe i nupcial. En la col·lecció Atelier Pronovias Cruise 2021 ha creat veritables obres d’art, aconseguint amb èxit la línia més avantguardista i glamurosa de les obres mestres de l’alta costura nupcial.

Podria explicar l’essència de cada col·lecció i en què s’ha inspirat?

Les quatre col·leccions que presenta Pronovias Group estan inspirades en la Premiere de les pel·lícules més icòniques al món. Volem que les dones quan escullen el look perfecte – el vestit perfecte – se sentin realment segures, glamuroses i belles. Cada vestit és autènticament especial, amb detalls exclusius, no hi ha cap vestit que pugui resultar incòmode encara que sigui senzill, perquè cada detall està pensat per fer el vestit singular i enlluernador. I volem, perquè sabem que les núvies somien, que el dia del seu casament sigui el més important de la seva vida. És el mateix que el dia de la Premiere per l’actriu.

Ha influït la situació actual en la seva creativitat?

Per a mi, el somni en la forma de manifestar l’amor a la vida no ha canviat. Per descomptat ha canviat la manera de celebrar la festa, però estem veient que les núvies divideixen aquestes dates importants en dues parts: la cerimònia i una bonica festa (ara o en dates pròximes). No volen canviar la manera de vestir, continuen desitjant vestits molt bonics i em sento molt feliç d’ajudar-les. Nosaltres pensem en allò en el que somien i en el que necessiten.

La col·lecció House of Sant Patrick està inspirada en Audrey Hepburn, en l’elegància i la modernitat. Les núvies podran trobar vestits molt bonics, de tall net i en altres ocasions força recarregats, però tots ells amb una interpretació actual del gust atemporal. Nicole, per la seva part, interpreta el vestit de núvia italià.

La directora artística Nicole Cavallho s’inspira en els artistes italians i les seves ciutats com si es tractés d’un viatge al voltant de país, interpretant el gust de les núvies italianes i apropant a la resta del món aquesta feminitat i romanticisme. És una col·lecció en la qual la creativitat italiana ha aportat molt de color creant vestits ricament adornats amb puntes i pedreria.

Què li sembla la transformació de Valmont Barcelona Bridal Fashion Week en una experiència digital?

És una oportunitat de trobar una nova manera de treballar, perquè veig que aquí hi ha un gran nivell de coneixement i la creativitat de la gent està canviant i estem trobant una nova manera de realitzar aquests magnífics shows, així que a mi em sembla una transformació estupenda.

Creu que aquesta gran plataforma digital que permetrà que tothom pugui veure les seves col·leccions beneficia la moda nupcial?

Les núvies poden anar igualment a les botigues, però aquesta nova manera de mostrar els vestits a les xarxes socials els permet escollir aquells models que més els agraden per quan després vagin a les botigues. Penso que ajudarà molt en el seu procés d’elecció.

Què li sembla que, a més dels professionals, les núvies puguin presenciar la desfilada gràcies a aquesta nova experiència digital?

Penso que la indústria de la moda nupcial és una de les més fortes dins el món de la moda. Segons les dades de què disposem, la gent segueix somiant en el seu projecte personal. Això no està canviant. Canvia el tipus de cerimònia, per exemple a l’aire lliure, a la platja; la qual cosa ens porta a crear looks variats i diferents, més enllà dels models clàssics. Estem augmentant el nombre de models en termes de disseny i això és molt bo per a nosaltres.

Explica’ns sobre el llançament de We Do Eco

Finalment tenim alguna cosa molt nova. Una col·lecció que representa el compromís de Pronovias Group per crear vestits cada dia més sostenibles. Això vol dir que tenim l’objectiu d’introduir en les col·leccions que ja vam crear vestits amb un percentatge eco, i que trobareu en aquesta desfilada de les nostres diferents marques com Atelier Pronovias, White One, Nicole i ST Patrick. Perquè és una aposta, un compromís del grup ECO PRONOVIAS GROUP.

Tenim vestits que són completament quilòmetre zero, des de la tela passant pel disseny fins a la cremallera, fets a Espanya o a Itàlia. D’altra banda, els vestits eco friendly, com els de White One, donen la possibilitat a la núvia de fer-los completament eco. És una desfilada molt important, ja que representa el compromís de tot el grup per una moda nupcial cada vegada més sostenible i un món millor.

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest