Podries explicar l’essència de la col·lecció i en què t’has inspirat?
La col·lecció es diu “Maat”, que és tant un concepte com una deessa egípcia que significa “equilibri”. I el meu objectiu és portar equilibri, perquè en els orígens de la humanitat, les deesses principals eren deesses femenines que tenien un caràcter dual.
Eren deesses que eren bones mares i esposes, eren submises i afectuoses, però també eren guerreres, eren poderoses i ambicioses. Tenien caràcter. I aquest caràcter dual es va anar perdent al llarg dels anys fins que només va quedar aquesta imatge virginal de les deesses.
Maat intenta recuperar aquest equilibri perdut de la dona, de la dualitat de la dona, i per això és una col·lecció bastant completa. Cada vestit serveix d’inspiració per a un determinat tipus de dona i espero que això restableixi aquest caràcter dual que hem perdut.
Lorena Panea, que és la meva marca, es basa en el meu cognom, Panea és originari d’Egipte. De fet, està relacionat en la Bíblia amb la història de Josep. Llavors, aquest univers egipci i tot el context històric serveix com a base d’inspiració per a totes les meves col·leccions.
Què et sembla la transformació de Valmont Barcelona Bridal Fashion Week en una experiència digital?
Crec que és un format molt innovador que permet més creativitat per poder planificar tot amb anticipació i fer certes coses que no funcionen de la mateixa manera amb l’audiència. I a la fi, crec que aquest és el futur de la moda.
Bé, igual que la meva col·lecció, anomenada “Maat”, que significa equilibri, crec que hauríem de trobar l’equilibri entre unir el format digital amb el presencial també.