FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Família i tradició: pilars de la cultura xinesa

Weddingism - An Yixuan
La família en la presa de decisions: comprendre els seus costums per entendre la rellevància de l’esdeveniment, que arriba a requerir cinc vestits nupcials.

A la Xina, el matrimoni és un assumpte directament lligat a la família i a la tradició. Originàriament, els cònjuges podien no arribar a conèixer-se fins al dia de la boda, i era feina dels caps de família la concertació del matrimoni. Actualment ja no s’aplica aquest costum, però han quedat reminiscències de la implicació dels familiars, sobretot dels pares, en totes les fases del procés nupcial.

La boda: representació de l’economia familiar

La família política de la núvia és qui finança el matrimoni i, per tant, qui té la decisió final en relació amb els vestits que s’utilitzaran a la cerimònia. L’objectiu, igual que al Japó, és representar al màxim el poder econòmic de la família, i per això se solen escollir models exuberants, especialment rics en detalls i elaborats amb teixits de gran qualitat.

Le Boufferus de Riz Over Blog
Imatge: Les-bouffeuers-de-riz.over-blog.com

Des del 1950, data en què es va publicar la llei sobre el matrimoni, l’únic tràmit legal necessari per casar-se és l’obtenció del certificat de matrimoni al Registre Civil. Els ritus i les celebracions posteriors que tenen lloc en la gran majoria de les bodes no tenen validesa legal.

La família política de la núvia és qui finança el matrimoni i, per tant, qui té la decisió final en relació amb els vestits.

Tradicions nupcials

Segons la tradició, el dia de l’enllaç el nuvi va acompanyat d’un grup d’amics en busca de la seva promesa a casa dels seus pares per emportar-se-la, fet que simbolitza el traspàs d’una família a l’altra. Tot això està orquestrat per un gran desplegament de mitjans fotogràfics i lligat a una forta simbologia. Així, encara que avui en dia ja no es manté el costum d’agenollar-se i saludar humilment els pares, sí que es manté la tradició de servir-los te xinès com a símbol de respecte.

Weddingism - An Yi Xuan
Enllaç d’An Yi Xuan, actriu taiwanesa. Imatge cedida per Weddingism

A posteriori, la parella assisteix a un segon reportatge fotogràfic a una localització normalment exterior i decorada en la qual la núvia llueix un vestit blanc occidental.

La celebració posterior és totalment laica. Habitualment ubicada a un gran hotel, combina costums nupcials que han anat evolucionant amb el temps amb tradicions importades d’occident.

Weddingism - Michelle Chen
Enllaç de Michelle Chen i Chen Xiao, actors xinesos. Imatge cedida per Weddingism

El nuvi va acompanyat d’un grup d’amics en busca de la seva promesa a casa dels seus pares per emportar-se-la.

Qualitats del vestit

A aquest esdeveniment assisteixen molts convidats, habitualment al voltant d’uns 400, xifra que en alguns casos fins i tot arriba a superar les 1.000 persones. En aquesta segona part de la celebració, la núvia pot arribar a utilitzar fins a tres vestits, xifra que se suma als dos que prèviament ha utilitzat. És a l’hotel on la núvia lluirà el vestit més important: voluminós i amb una cua que acostuma a tenir més de tres metres de llarg. Això fa que, a vegades, la núvia tingui moviments limitats.

Un moment important d’aquesta celebració es l’anomenat housting, que consisteix a brindar amb tots i cada un dels convidats. Per a aquest moment més festiu, la núvia tria un altre vestit, que acostuma a portar un toc de color. Els tons gris, beix, rosa pal i blau són els preferits. Aquest vestit serà molt elegant i femení, sempre cobrint el pit i sense grans transparències. El folre és, per suposat, un element indispensable en aquests vestits.

Weddingism - An Yixuan
Boda de l’atriu taiwanesa An Yixuan, molt coneguda a la Xina. Imatge cedida per Weddingism.

A l’hotel, la núvia lluirà el vestit més important: voluminós i amb una cua que acostuma a tenir més de tres metres de llarg.

Conclusions

1. La núvia llueix vestits exuberants, rics en detalls i confeccionats a partir de teixits luxosos i de primera qualitat.

2. La núvia pot arribar a lluir fins a cinc vestits el dia de la celebració, i el més vistós el mostrarà en el venue. Per a l’important moment del brindis amb els convidats, optarà per un disseny de to gris, beix, rosa pal o blau, principalment.

* Informació compartida per Elena Perrone i Anna Martínez Riba, de The Courtyard Consulting, consultora especialitzada en el sector bridal al mercat asiàtic.

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest