FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Haute Couture PE 2021: Una nova narració

L’aventura digital de Haute Couture continua, la segona en aquest format. La història -no fàcil de contar- del geni creatiu, l’artesania i sastrería que confia a la narració de les col·leccions segons dues possibilitats: l’enregistrament de desfilades de moda a porta tancada i la creació de curtmetratges.

Aquests curtmetratges donen lloc a intrigants mescles entre la moda i el cinema, com la de la Maison Dior que ja en la passada edició havia encantat al públic amb la seva pel·lícula ‘Le Mythe Dior’. També enguany, dirigida per Matteo Garrone, Maria Grazia Chiuri ens transporta al màgic món de les cartes del tarot, com per a desacreditar, com en un mal temps, la inseguretat del període pel qual estem passant.

I aquí apareixen, en una dimensió onírica i encantada els símbols de l’Arcana com La Papessa, els Amants, la Mad, El Sol, la Lluna i molts altres, coberts de velluts daurats, organzes impalpables, jacquards fets a mà, esquitxada d’estrelles brillants i encaix amb incrustacions pintades a mà demostrant una artesania sense igual.

La icònica “jaqueta de bar” està de tornada amb la faldilla transparent, una mescla del femení i masculí, així com com en les passarel·les de Maison Valentino que presenta una sèrie de looks masculins amb els mateixos patrons de moda femenina quant a teles, colors i siluetes. Les dones i els homes són lliures d’expressar-se i comptar la seva individualitat, a través d’una col·lecció que promet múltiples possibilitats. Creacions de somni i models més funcionals, volums generosos que s’alternen amb línies fluides, decoracions de pètals sobre teixits de malla platejada, espatlles d’origami, vestits de rodes escultòriques i aplicacions de perles i cristalls en siluetes allargades.

També en l’univers Armani Privé, les peces de gran volum desfilen juntament amb vestits i túniques de setí, brodats amb flors o ventalls; tul i seda rentada en contrast amb els guixos masculins, mentre que el vellut blau de mitjanit s’acompanya de lamé amb reflexos grisos i daurats. Giorgio Armani experimenta, en el joc de colors que s’esvaeixen gràcies als brodats florals en tul, en preciosos processos amb microcristalls i lluentons, recuperant així una elegància refinada i perduda. La col·lecció, amb els seus vestits brillants que inspiren optimisme, és una història moderna dedicada a una dona lliure i independent.

Sensual i divina la dona d’Alexis Mabille que, per a la seva Alta Costura està inspirada en la deessa Voluptas, filla d’Amor i Psique, a la recerca d’aquesta elegant voluptuositat que es crea entre el vestit i el cos que el porta, el dissenyador presenta vestits en forma de colors brillants o coberts amb lluentons, vestit de bola en tul estampat en flors sobre un fons blau i silueta de sirena en encaix blanc per a una col·lecció hiperfemenina.

La col·lecció de Giambattista Valli és deliberadament exagerada perquè “es necessita bellesa i entusiasme en aquest moment en particular, cal aprendre a atrevir-se, a somiar, a exagerar”. Al cinema de moda, Valli ens porta, a través d’un viatge imaginari, a Andalusia, on el geni creatiu del dissenyador i el patrimoni de la Maison es fundin en un espectacle romàntic fet de volants treballats a mà, colors pastel, tul i pètals de flors.

Irreverent i desobedient als cànons de l’Alta Costura, Daniel Roseberry en la seva tercera col·lecció per a Maison Schiaparelli, explora la forma humana per a una moda escultòrica, on l’essència de la matèria es conserva en sobres formats en el cos; mescla teixits d’una manera inesperada com a vellut de seda vinculat al neoprè i experimenta amb tècniques i processos alternatius, així com, davant ell, la gran couturier Elsa Schiaparelli.

El debut del nou director creatiu Kim Jones per a Fendi és molt esperat, inspirat, per a la seva primera col·lecció, per Orlando de Virginia Woolf i el cercle literari Bloomsbury. No falten referències a la part andrògina de l’escriptora però prevalen els vestits sensuals i hiperfemeninos: vestits llargs de nit coberts de perles, brodats a mà o amb motius florals drapeados. En la passarel·la van modelar figures com Naomi Campbell, Christy Turlington, Kate Moss, Demi Moore, Cara Delevingne i Bella Hadid.

Unes “noces” franceses per a Chanel, que porta a l’espectador dins d’un jardí de flors reconstruït en el Grand Palais de París, per a organitzar una festa d’estiu amb l’habitual retrobament d’amics i familiars. I aquí hi ha una petita processó de models descendint les escales sota l’ull de les úniques actrius presents durant l’espectacle: Penélope Cruz i Marion Cotillard. Protagonistes: la faldilla, molt àmplia en tul, dispersa amb volants (fins i tot multicolor) o asimètrica; el vestit de tweed en colors pastel; mini vestits de còctel, armilles en lloc de jaquetes. I finalment, la sortida de la ‘núvia’, com una veritable cerimònia, amb un vestit en cardi de setí cru, brodat amb papallones i perles de pedreria, coll d’ales i cua llarga.

Article escrit per: Elisa Nascimbene @elisanascimbene

Fotos: cortesia de Vogue.com

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest