FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

La confecció a l’epicentre

Elegància, tradició i artesania, aquests són els aspectes més destacats de les últimes desfilades de moda que van tenir lloc el mes d’abril passat a VBBFW.

Més enllà de la variació de la moda i les tendències, les firmes que van desfilar en la passada edició, representen el concepte precís de Couture, on es produeix el redescobriment de valors estètics individuals -que s’allunyen de la uniformitat-, l’atenció espasmòdica al detall i la capacitat d’interpretar l’esperit del moment; resulten el retorn a la sastreria i confecció, destacant la singularitat d’aquesta.

Marchesa / Julia Kontogruni / Carla Ruíz

Marchesa / Julia Kontogruni / Carla Ruíz

En la desfilada de moda de Carlo Pignatelli podem veure patrons impecables a la passarel·la, tant per a homes com per a dones, resultat de processos de costura d’avantguarda i treball manual exclusiu.

Carlo Pignatelli

Carlo Pignatelli

Per a Inmaculada García preval el treball de costura clàssic fet a mà, celebrat amb reinterpretacions de cossets amb varetes, escots amb manegues i volums construïts dins de les faldilles; mentre que Isabel Sanchis dona vida a les arquitectures elegants amb teles cruixents, treballades amb tècniques artesanals que destaquen i perfeccionen el vestit.

Inmaculada García / Isabel Sanchís / Inmaculada García

Inmaculada García / Isabel Sanchís / Inmaculada García

Per la seva part, la col·lecció de Ramón Sanjurjo, creada en nom de la recerca i amb una acurada selecció de teles, és l’essència d’un estil sofisticat i l’atenció al detall. I es que, “l’art de la moda”, segons Simone Marulli, combina tots aquests moments en què la idea neix, es desenvolupa i s’executa. És el moment fèrtil de l’artista que, en una sèrie de gestos aparentment sense importància o gairebé automàtics, flueix cap a l’acte final del projecte creatiu.

Simone Marulli / Ramón Sanjurjo / Simone Marulli

Simone Marulli / Ramón Sanjurjo / Simone Marulli

El compromís, el coneixement i la passió pel seu treball són els valors essencials que es porten a la passarel·la. Gràcies al redescobriment de les tradicions, el geni dels dissenyadors i les habilitats manuals dels sastres i brodadors neix la nova costura, que crea obres d’art per a un públic cada vegada més heterogeni.

Fely Campo / Yolancris / Marchesa

Fely Campo / Yolancris / Marchesa

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest