FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

La fàbrica de somnis

Fascinant, atrevit, sorprenent: així és l’Alta Costura! Tant a París com a Roma, col·leccions de somni han tornat a atreure a milions de persones llestes per a ser sorpreses per un món oníric.

Feta de luxe, passió, imaginació i perfecció. La tradició de l’Alta Costura és la cita al món nupcial, generalment amb l’última sortida dedicada (l’últim número dedicat) a la núvia, però per a la temporada AW 2019-20 hi ha molts models adequats pel gran dia. En descobrim alguns.

Com sempre, el primer en sortir és la Maison Schiaparelli amb nou dissenyador al capdavant, Daniel Roseberry. Bella i estructurada col·lecció amb cues, borles de cristall, tops de pedres precioses i faldilles de tulipa. Estructures que culminen en grans volums de plecs i volants recreant núvols. Seqüència també de Chanel on Virgínia Viard -hereva de Karl Lagerfeld- presenta una col·lecció atemporal amb tocs innovadors: des de les icòniques jaquetes sense coll per a vestits de tweed, fins als austers vestits de vellut i la suavitat de la gasa. Mirada cap al futur per a Iris Van Herpen, que embolica les models en estructures tubulars modelades en estructures geomètriques.

Schiaparelli Chanel Iris Van Herpen

Schiaparelli / Chanel / Iris Van Herpen

El rei Giorgio posa en el seu Armani Privé una sèrie de dolços en colors pastel, crinolines dansaires empolvorades, robes fetes de diferents capes de mussolines, tul i seda, totes superposades per a crear una sensació de fluïdesa.

Capritxos d’encaix, serrells, plomes i capes boges de seda pisada, unides intel·ligentment per la fantasia de Givenchy, que evoca a les dones d’ocells mítics i de conte de fades. Els vestits de còctel de Ralph & Russo també tenen plomes, celebrant el moviment Art Deco amb una sèrie de ventalls irisats i cadenes de perles.

Armani Privé Givency Ralph Russo

Armani Privé / Givency / Ralph & Russo

Inevitables les “obsessions” de Giambattista Valli: milers de capes de tul, volums exuberants, volants, cortines que desafien la força de la gravetat, però en una lleugeresa absoluta, per exemple. Col·lecció que vol mostrar el treball en materials i l’experiència dels ateliers.

Naturalment etèria i delicada “Alquímia de la lluminositat” de Luisa Beccaria. Un motí de tul de seda, organza prima i mussolina finament brodada que li dona frescor i moviment als vestits amb línies contemporànies. La col·lecció de Rahul Mishra també és l’arquetip d’una “alta costura lleugera”, gràcies als tractaments especials que eliminen la pesadesa en les estructures més rígides.

Luisa Beccaria Giambattista Valli Rahul Mishra

Luisa Beccaria (credit: @luisabeccaria) / Giambattista Valli / Rahul Mishra

Antonio Grimaldi presenta a una dona fatal amb encant hollywoodiano, amb llargs vestits de tall asimètric, una espatlla (monospalla), en crepè cady, el gran clàssic de la Maison. Camises bustier allargades i caputxes teatrals per a Alexis Mabille. Arcs en versió XXL o núvols d’organdí seguits, sempre, sens falta, d’encaixos; utilitzat generosament i proposat com leggings per a usar sota les faldilles.

I mentre Christian Dior mostra una llarga sèrie de vestits negres interromputs només per les incrustacions metàl·liques de dos models platejats i un parell de vestits de gala, la col·lecció de Valentino és un triomf de colors híper saturats, sovint en combinacions sorprenents, amb idees robades de jardins botànics i insercions d’elements ‘folk’ com a barrets ornamentals i serrells de llana.

Antonio Grimaldi Christian Dior Valentino

Antonio Grimaldi / Christian Dior / Valentino

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest