FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

La importància de crear consciència de comunitat!

El període històric en el qual vivim ens ha portat a una sèrie de canvis en el nostre estil de vida i a una nova forma de pensar que ens ha permès adaptar-nos a un present insòlit i inesperat.

En tots els sectors, els mètodes creatius i eficients ens han ajudat a lluitar contra la crisi i a mirar al futur des d’una perspectiva diferent. La digitalització ha estat l’eina més eficaç per a mantenir en contacte amb el mateix públic i algunes realitats com l’art i la cultura han estat capaces de treure el màxim profit.
També ha estat una manera de donar suport a la creativitat de la moda mitjançant la difusió de la màgia amb continguts dissenyats ad hoc pels professionals del sector i pel públic que pot seguir esdeveniments còmodament des del sofà de casa seva.

Això és el que preparem a VBBFW, del 18 al 22 de setembre, amb el nostre 30 aniversari (i el primer en versió digital), que retransmetrà a una audiència mundial les desfilades de moda en streaming i promourà les interaccions entre expositors i compradors, a través d’una plataforma comercial que estarà disponible fins al 18 d’octubre.

És important trobar un equilibri exacte entre la digitalització i la presència física per a aconseguir crear una consciència de comunitat. Les desfilades de moda, així com la red carpet (tot i que en línia) involucren i uneixen a la gent, marquen tendències, es converteixen en escenaris per a missatges socials o polítics com els moviments #metoo o #blacklivesmatter.

En el cas de la 20a cerimònia dels BET Awards 2020, celebrada el passat juliol, es van oferir actuacions emocionants i una gran nit de moda a una audiència connectada remotament!

Beyoncé, amb un vestit de vellut negre d’Alessandra Rich, va rebre de Michelle Obama el Premi Humanitari BET i va voler dedicar-lo als manifestants de Black Lives Matter, mentre que Alicia Keys, amb una llarga gavardina de cuir negre dissenyada per Jason Bolden, va recordar les vides perdudes a mans de la policia interpretant la cançó Perfect Way to Die. Jennifer Hudson, en honor a la cantant i activista Nina Simone, va interpretar Young, Gifted and Black. L’actriu, ocupada amb el rodatge d’un biopic sobre Aretha Franklin, va escollir un vestit asimètric verd maragda amb un top de malla de la dissenyadora libanesa Reem Acra.

Com amfitriona de l’espectacle, que homenatja a les personalitats afroamericanes dels camps de la música, l’esport i l’entreteniment, l’artista Amanda Seales va portar 13 models de 13 dissenyadors BIPOC.


Cortesia: Bet.com

La moda sempre ha comunicat els canvis socials, les noves exigències i els valors de la col·lectivitat. El vestit és un món de paraules i pensaments i els esdeveniments públics són el front ideal.

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest