FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

La moda no para!

Tot i que no ha estat un dels sectors més afectats per la pandèmia, avui, més que mai, el món de la moda i el luxe ens mostra la seva vessant més seriosa, flexible i generosa.

De fet, continuen les accions socials amb valuoses donacions (Chanel, Herno, Tifanny and Co. Foundation, Zegna, Gap, Jimmy Choo, Michel Kors, Kate Spade, Mango, Saks Fifth Avenue Tod’s, Ugg i moltes altres) i les campanyes de finançament col·lectiu com la de la Fundació VP (que compta entre les seves marques a Van’s, The North Face, Timberland, Napapijri, etc.) i de Stroili o de Gucci, amb la seva campanya de matchmaking a Facebook.

Burberry finança la investigació d’una vacuna monodosis, desenvolupada per la Universitat d’Oxford, i posa a disposició la seva cadena de subministre global per a la distribució de material sanitari als treballadors del sector.

Segueixen les reconversions de l’àrea de producció per a la fabricació de bates i mascaretes en moltes de les empreses tèxtils, entre les quals destaquen Les Copains, Lardini, Wolford, Brooks Brothers, Baldinini i AST, Sportswear Inc., etc.

També sorgeixen iniciatives (no únicament governamentals) per ajudar a les petites i mitjanes empreses de la moda en diferents països. Al Regne Unit, la British Fashion Council Foundation ha constituït la ‘Covid Crisis Fund’, que finançarà amb 1 milió de lliures esterlines a les empreses creatives i als estudiants amb més talent.
Als Estats Units, el CFDA (Council of Fashion Designers of America), a més a més d’ajudar a les petites empreses independents mitjançant informació contínua sobre solucions financeres i de seguretat a la feina, ha impulsat, en col·laboració amb la revista Vogue, una col·lecta pel fons ‘A Common Threat’ a favor dels dissenyadors i els fabricants de moda.
El Design Institute of Spain dóna suport a la comunitat de dissenyadors que es dediquen de manera activa a subministrar material sanitari als centres geriàtrics i als hospitals d’Espanya i d’Amèrica Llatina.

La Camara de la Moda Italiana, gràcies a les aportacions dels seus socis, ha donat 3 milions d’euros per a l’adquisició de respiradors i dispositius sanitaris.

El sector nupcial també posa el seu granet de sorra: la marca Saboroma regala un ‘un vestit per a un moment especial’ a les infermeres i metgesses que lluiten contra la COVID-19 i que han programat la seva boda per aquest estiu. Anne Barge Barge ha llançat el programa Health Hero, que preveu un descompte del 20% per a personal sanitari en la compra de vestits de núvia; també ha creat el ‘Wedding Wine Wednesday at Anne Barge’ durant el qual el seu propi equip mantindrà trobades virtuals amb els seus venedors per a ajudar-los fins que arribi la recuperació i, pel que fa a les núvies, els hi ofereix la possibilitat de concretar una cita en línia directament. La disenyadora angloamericana Savannah Miller es posa a disposició de les núvies per videotrucada personal per a confortar-les i tranquil·litzar-les.


Health Hearo Programme by Anne Barge

No únicament les empreses i estudis de moda es mouen en aquest sentit: diverses Wedding Planners també s’han posat en acció.
Cira Lombardo, en col·laboració amb l’Accademia del Wedding i el grup de Facebook Wedding Planner Academy, ha obert el portal Help Spose per a ajudar, de manera concreta i gratuïta, a les parelles que han de posposar la seva boda.
Molts experts de moda que formen part dels Wedding Awards ofereixen assessorament gratuït al personal sanitari que està a punt de casar-se, i que en aquests moments s’està deixant la pell als hospitals.
I per als professionals que vulguin introduir-se en aquest sector, així com per a tots els professionals que vulguin millorar, l’organitzadora de bodes Anna Frascisco ofereix, de manera gratuïta, classes de formació professional.

Gran col·laboració també entre les marques espanyoles: més de 3500 són les bates que confecciona cada dia la maca espanyola Yolancris, per a hospitals i centres d’assistència primària, mentre que Jesús Peiró Peiró garanteix que es distribuirà un mínim de 5.000 per setmana en tota Espanya. 500 peces les que produeix diàriament Isabel Sanchis Sanchis junt amb el seu equip des del 30 de març i 70.000 les mascaretes quirúrgiques que ACME repartirà entre Caritas i l’hospital d’Ifema.L’Associació de Creadors de Moda d’Espanya (ACME) es va posar a disposició del govern en quant va començar la quarantena i va mobilitzar empreses, estudis i laboratoris de moda, que van respondre en massa al missatge de solidaritat.


Isabel Sanchis

També han reconvertit la seva producció els dissenyadors espanyols Fely Campo, Beba’s, Sophie et Voilà i Esther Noriega.


Esther Noriega 

Fely Campo

Finalment, un missatge encoratjador de les fundadores de la marca Sophie et Voilà que insten a quedar-se a casa però a no perdre l’esperança i el desig de somiar. I ho fan regalant un esbós personalitzat del vestit de núvia que les futures núvies rebran després d’haver compartit els seus desitjos amb la directora creativa de la marca.

Rita Vinieris ha llançat GOFUNDME per a garantir 20.000 mascaretes als hospitals d’Ontario i Nova York mentre ella i el seu equip s’encarreguen de confeccionar 10.000.


Rita Vinieris

Per a aquell petit percentatge de parelles que no posposarà la seva boda, Winnie Couture ha creat la col·lecció Haute Mask, els beneficis dels quals es destinaran a obres benèfiques. Es tracta de quatre models de mascaretes realitzades a mà amb blonda o amb teixits d’alta costura i que adornades amb cristalls, dotades d’un filtre transpirable i un pont nasal regulable que garanteix el disseny i la seguretat en el dia més important i esperat de qualsevol parella.


Winnie Couture

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest