FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

La setmana de la moda de Milà es converteix en digital

En resposta al distanciament social, la incapacitat per viatjar i les dificultats degudes a l’emergència de Covid 19, la Setmana de la Moda de Milà ha adaptat amb una proposta de calendari de cites digitals per a presentar les col·leccions masculines SS 2021 i les col·leccions masculines i femenines anteriors a la SS 2021.

Contingut fotogràfic, vídeos, entrevistes i backstage, transmissió en viu, seminaris web en profunditat i moment d’entreteniment visibles en una plataforma digital que va transmetre els esdeveniments a tot el món, començant des de la ciutat de Milà, on es van ubicar amb “Maxi Leds” als carrers més prestigiosos.

Aquesta edició va continuar amb la iniciativa “Xina, estem amb tu”, nascuda al febrer amb l’objectiu de permetre que més de 25 milions de persones participessin de manera remota en tots els esdeveniments de Milano Moda Donna AI2021, llançant així la primera versió digital d’aquesta setmana de la moda.

Moltes col·leccions s’han reduït per demostrar la importància de l’essencialitat o per dirigir l’atenció a l’artesania, amb vídeos filmats als laboratoris, com el viatge de Tod’s als tallers de la marca o la pel·lícula corporativa de Kiton.

Altres presentacions són més completes i convencionals per donar un missatge de normalitat i positivitat. Els valors també compartits per Keann i Veronica Etro, que han optat per crear una veritable desfilada de moda perquè, tot i que reconeixen la importància del digital, creuen que “les interaccions en viu són fonamentals per a la moda”. Un missatge optimista també entregat per Moschino a través dels colors brillants i enèrgics de la seva col·lecció.


Cortesia Camera Moda: Tod’s / Kiton


Etro / Cortesia: Moschino

La naturalesa i el paisatge són protagonistes importants dels fils de moda: un retorn als orígens i un himne a la bellesa i l’harmonia. Ermanno Scervino presenta la seva col·lecció feta d’immaculats vestits d’encaix de sangallo, faldilles de ball i dissenys d’animals, en un jardí es presenta també l’espectacle de roba d’home Dolce&Gabanna dividit en tres estils: platja, roba esportiva i clàssic amb refinats vestits de lli blanc i jaquetes creuades blau fosc. A la reserva d’Osai Zegna, l’espectacle “Phygital” de la marca Ermenegildo Segna, connecta amb els seus orígens relacionats amb la naturalesa i que no tan sols es veuen com una font de recursos, sinó com una riquesa de biodiversitat per a preservar.


Cortesia: Ermanno Scervino


Cortesia: Ermenegildo Zegna / Cortesia: Dolcce&Gabanna

Ubicat en els turons de Franciacorta, el curtmetratge romàntic “Filosofia” de Lorenzo Serafi mostra la model Luna Bijl amb la intenció de nada a la piscina, amb un micro vestit de tul amb aplicacions de lunars mentre que Vivetta Ponti, la dissenyadora de Vivetta, escampa petites flors de colors a la roba i pètals blancs als pentinats.


Viveta / Cortesi: Philosophy by Lorenzo Serafini

L’home i la dona de San Andrès Milan, immersos en un lloc no contaminat, vesteixen la mateixa roba i accessoris sense límit entre homes i dones, en un univers sense gènere que explora l’equilibri dels oposats.

Els fluids estètics estan presents en la col·lecció “Gucci Epíileg” d’Alessandro Michhele, que demoleix la tradició heteronormativa i permet que els estilistes que els van idear el look puguis ser portat indistintament (si un dissenyador home va dissenyar un vestit pensat per a dones, ell el portarà… i viceversa) en una transmissió en viu que dura 12 hores.


Cortesia Camera Moda: Gucci

En el teaser de presentació de la seva pròxima “Col·lecció Flash”, Donatella Versace és la primera a parlar sobre el moviment “Black Lives Matter”, donant suport a la causa amb el model Anok Yai i el raper AJ Tracey convidats a actuar en el vídeo clip durant el qual es va llançar el nou single “Step On”.

Cortesia Camera Moda: Versace

Principis d’emancipació, igualtat, respecte per la creació i compromís per a construir un món més just, aquests són els valors que emergeixen dels espectacles milanesos acompanyats d’un fort desig de renaixement i optimisme.

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest