El somni de narrar els valors de Couture d’una manera emocionant amb una col·lecció que també representa el retorn a la vida real de la moda i que, gràcies a la digitalització, pot dialogar amb l’ésser humà.
L’espectacle comença amb models surant en un buit fosc, assegudes en gronxadors i trapezis que els porten més i més alt.
Els vestits, de longitud extrema, són tots blancs: un símbol d’un nou començament, d’infinites possibilitats, del llenç d’una època que necessita ser redissenyada. Vénen a la vida gràcies a un joc de llums, sons i colors, implementat per l’artista Nick Knight, que dóna forma a la puresa de les creacions amb imatges en moviment de flors en flor.
Valentino. Cortesia de valentino.com
“Le tableau vivant – La pintura vivent – inclou 15 creacions encantadores, teles precioses i looks refinats.
Vestits de tafetà, amb enormes mànigues inflades i escots profunds, micro volants (més de 300 metres) entrellaçats al voltant d’una faldilla de volum màxim que dóna un cop d’ull a un vestit tub de lluentons platejats, amb gasa per a una llarga cua flotant; una caputxa amb serrells i lluentons rodons i brillants; un abric que alterna capes de tela transparent amb plomes suaus i, finalment, el vestit amb cosset d’origami que recorda a una corol·la de pètals, usada per la supermodelo Mariacarla Boscono.
Valentino. Cortesia de valentino.com
La col·lecció nascuda en una situació difícil és, com diu Piccioli, “marcada pel sentit del límit, però la superació d’aquest límit és la millora de l’humà”. I gràcies al magnífic espectacle, va ser possible celebrar el treball dels ‘petites mains’ i el domini del atelier.
Un homenatge a l’artesania i el treball del seu equip, també de Maria Grazia Chiuri, qui va triar la terra de Puglia, lloc dels seus orígens, per a l’espectacle Dior Cruise 2021.
La col·lecció està inspirada en les belleses de Salento, un viatge a través de les seves arrels, una obra coral que millora els valors i el futur de l’art excepcional.
Les llums típiques dels festivals del poble van dissenyar el perímetre de la Piazza del Duomo en Lecce per a albergar la desfilada -esdeveniment que va acollir a molt pocs convidats (inclosa la parella Ferragmi-Fedez- i que es va transmetre en viu.
Acompanyats per la ‘pizzica’, un ball popular de la regió, les 45 models amb cares diàfanes van desfilar al costat d’un grup de ballarins d’ulls ressaltats en bistre i vestits de negre, en un contrast tràgic i emocionant.
Els colors de la col·lecció recorden la zona, com el verd dels maquis mediterranis, el vermell de les flors i les cireres, el blanc i el cru dels cels pensats per la calor de l’estiu.
Dior. Cortesia de dior.com
Vestits estil davantal, cossets de cuir, armilles de llana, faldilles amb serrells de quadres, estampats i brodats de rosella, arranjaments florals i espigues de blat. Mocadors al cap i sandàlies obertes o botes d’estil local als peus.
Dior. Cortesia de dior.com
I després, sobretot, les roses brodades amb encaix de bolillos o les teles fetes a mà en un teler de la Fundació Le Costantine, que fa costat a les dones de la zona que s’ocupen de la creació de teles.
Dior. Cortesia de dior.com
És un himne a l’excel·lent treball de tots els artesans, tradicions, orígens, un estímul per a aixecar-se després d’un període de sofriment per a aterrar en un futur més brillant.
Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week