FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

L’encant de l’alta costura

Les desfilades de moda de la primavera-estiu 2020 acaben a París i, una vegada més, els estilistes ens han portat al fantàstic món de l’alta costura amb les seves creacions espectaculars.

Entre les més espectaculars:

la “núvia” de Givenchy, amb un vestit d’encaix i un vel llarg i rígid que crea un efecte de closca sorprenent al voltant de la model Kaia Gerber; l’aspecte límpid d’Alexis Mabille, que en un exercici virtuós d’estil i habilitat tècnica, proposa una mena de torera amb caputxa treballada amb prisats en relleu, amb teixits contrastats; les construccions asimètriques de Schiaparelli i les capes variades de Giambattista Valli i Givenchy.

Givenchy / Alexis Mabille / Schiaparelli / Giambattista Valli / Givenchy

Com sempre, Iris Van Herpen gira la mirada cap al futur i crea estructures escultòriques suaus que envolten el cos. Ralph & Russo el recobreix amb corol·les de color turquesa pàl·lid de gran format. Brodats i dissenys florals també per a Rahul Mishra i Chanel, que van desfilar al Grand Palais, dins del qual es va reconstruir el jardí del claustre de l’abadia d’Aubazine (l’orfenat on Coco Chanel va passar 6 anys de la seva infantesa).

Iris Van Harpen / Ralph & Russo @Ralph & Russo / Rahul Mishra @Rahul Mishra/ Channel

Un gran ventall de plomes per al vestit de Valentino, que resumeix el punt de partida de Pierpaolo Piccioli: el misteri del món inconscient i la força que de vegades pot sorgir del que amaguem.

En canvi, hi ha un efecte “veig i no veig” per a Christian Dior , que es deixa inspirar pels ideals de l’artista feminista Judy Chicago per donar vida a una col·lecció que és un himne a la feminitat i al poder de les dones. Dones super-seductores al darrer i gran espectacle de Jean Paul Gautier , que es retira de les passarel·les per dedicar-se a noves aventures. Durant l’espectacle, més de 250 vestits van resumir els estils més representatius de la seva obra: des del pin-up fins al mariner, des de la moda masculina-femenina fins a l’estil fosc, creant un món imaginari irònic i enginyós com sempre l’ha estat l’ex-infant prodigi.

Valentino / Christian Dior / Jean Paul Gautier @Rahul Mishra

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest