FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Les portades en temps de la Covid-19

Amb la doble necessitat de fer companyia als lectors i mostrar la situació dramàtica de la pandèmia, la premsa dels principals països s’ha reorganitzat, demostrant una capacitat d’adaptació i una creativitat excepcionals.

Editorials com Hearst, Condé Nast, Mondadori i Dazed Media s’han esforçat per arribar als lectors i entretenir-los, oferint la possibilitat de descarregar les revistes en línia de manera gratuïta en les quals tranquil·litzen el públic amb informació útil, contrasten les fake news i intenten fer més agradable la quarantena.
Acostumats a somiar en contemplar les portades anteriors a la pandèmia, ens hem hagut de conscienciar del canvi global que estem presenciant.
Molts directors han canviat a última hora els continguts de les seves revistes per destacar aquestes transformacions amb fotografies reals o imatges impactants.
S’han dedicat espais als herois del moment que treballen en primera línia, com ha proposat Vanity Fair Itàlia en el seu número del 8 d’abril amb la fotografia d’una pneumòloga a la portada o la revista Grazia UK, que ha rendit homenatge al personal del National Health Service en quatre portades d’una edició especial.

Imatges plenes de significat a la portada digital de Vanity Fair USA del 26 de març, que mostra un tècnic de la desinfecció en una Sicília desolada o de Vogue Portugal, que ha escollit per al número d’abril el petó amb màscara d’una parella d’amants. Dispositius de protecció per immortalitzar l’estrella del pop Lena Temnikova a la primera pàgina de Glamour Rússia, o fins i tot “pintats” en el rostre enigmàtic de la Gioconda per a la portada de l’edició italiana en línia de la revista de moda iraniana Prestige Magazine.

A contracorrent, per al seu número d’abril GQ Portugal va decidir publicar l’emoticona somrient símbol de positivitat dels anys 60. La posició rebel de la revista es veu clarament a les dues primeres línies del text de la portada: ‘Everything’s gonna be alright’ i ‘F*ck off Covid-19′. El director, Santana, ha volgut fer arribar als lectors un missatge simple i que alhora els animés.

Un manifest en suport a les empreses italianes, obra de l’artista Francesco Vezzoli, creada expressament per al número del 8 d’abril de Vanity Fair Itàlia. En homenatge a Lucio Fontana, Vezzoli pinta una tela tricolor amb un tall que representa una ferida i alhora un raig. L’obra se subhastarà i els beneficis es destinaran a la beneficència.

Són molts els continguts plens de positivitat i d’esperança que arriben de les capçaleres d’Elle de diversos països: “Ara més que mai necessitem una via d’escapament per somiar, imaginar i reflexionar” són les paraules de Benedetta Poletti, directora d’Elle Espanya, que ens parla de la importància dels petits gests de solidaritat, de les ganes de recollir-los i publicar-los per consolar i demostrar que som millors del que ens pensàvem. Ens dona el mateix missatge Nicole Xue, directora d’Elle Xina, que en aquest període comparteix els valors de la humilitat, la participació i el sentit comú i que, juntament amb el seu equip, ha llançat una campanya (a la qual s’han adherit les edicions d’Elle de tot el món) que convida les personalitats de la moda, del disseny, de la cultura i de l’espectacle a compartir els seus pensaments positius començant amb la paraula “Crec…”. Les frases s’han publicat a les xarxes socials i a les plataformes en línia. A més, s’han redactat articles i guies pràctiques per millorar les condicions dels lectors tant des del punt de vista físic com mental. Solucions que també ha emprat Elle Hong Kong, compartint notícies i consells pràctics per protegir-se del virus, i Elle Turquia, que ha preparat temes motivacionals i plens de positivitat tant per a l’edició en paper com per a les xarxes socials. El compromís de crear continguts que transmetin l’esperit positiu d’Elle, ens assegura el director d’Elle Japó, Kanako Sakai, és diari i constant, tot i la dificultat d’aquests dies excepcionals que ens canviaran per sempre.

Per als números de maig, les 6 revistes del grup Condé Nast Espanya (Vogue, Vanity Fair, GQ, AD, Condé Nast Traveler i Glamour) s’uneixen en una iniciativa comuna per presentar “Somiem junts”, un missatge d’esperança davant un món nou.

Vogue Espanya surt per primera vegada en 32 anys amb una il·lustració en lloc d’una fotografia: una dona en un balcó que s’aboca als records que aporten bellesa, explica Natalia Gamero del Castillo (presidenta i CEO) “una carta d’amor al món que ens recorda tot allò pel que val la pena lluitar”.

GQ publica una foto feta a casa del fotògraf Glen Luchford en què prepara menjar amb el seu fill per als sensesostre de Los Angeles, un missatge de solidaritat, de resiliència i força.

És del tot potent el pensament d’Emiliano Ponzi, l’il·lustrador que ha dissenyat l’abraçada de l’absència per a la portada de Vanity Fair i que explica: “És una persona que abraça el no-res, però es pot veure que aquest no-res té la forma d’una altra persona”. Tots ens identifiquem amb aquest gest amb les nostres ànsies i amb el nostre desig de tornar-nos a abraçar i d’estimar-nos de prop, una cosa que mai ningú ens traurà.

És totalment blanca la portada de Vogue Itàlia, per primera vegada en la història internacional de la revista. Un blanc de respecte, de renaixement, de llum després de la foscor, dels uniformes d’aquells que ens han salvat la vida, tal com explica el seu director, Emanuele Farneti, que a la pàgina de la seva editorial assegura: “(…) el blanc no és una rendició, sinó una pàgina per escriure, la portada d’una nova història que està a punt de començar”.

I a nosaltres, de la VBBFW, ens agrada pensar en el blanc com el color per excel·lència del vestit de la núvia, de la lleugeresa, de la transformació. De fet, en el llenguatge oníric simbolitza el pas d’una fase de la vida a una altra, caracteritzada per l’obertura i l’impuls per dur a terme les aspiracions més profundes.

En aquest període de pandèmia són molts els somnis fracassats de parelles que han hagut de posposar la seva boda, però la premsa del sector s’ha organitzat per informar, tranquil·litzar i ajudar els lectors.
Noivas Portugal, amb l’eslògan “Som aquí, a només un clic”, permet l’accés gratuït en línia a l’últim número de la revista, així com I love Brides i Sposi Magazine, on es podrà trobar una guia que, pas a pas, ajuda els nuvis a distreure’s dels problemes que comporta el casament posposat.
També es poden consultar de manera gratuïta els últims números de The Real Wedding i White Sposa. L’edició de maig de White Sposa serà una publicació dedicada a les tendències, que es podrà descarregar completa en línia i que es podrà comprar a la plataforma de comerç electrònic. A les xarxes des del 6 d’abril s’ha activat la categoria Winter Wedding, amb la qual els experts del sector ofereixen als nuvis, amb vídeos i entrevistes publicats als llocs web, suggeriments útils per a una cerimònia d’hivern.
Elle Spose Collezioni, que sortirà al setembre amb un número especial dedicat en bona part al Made in Italy, s’apropa als lectors amb els seus directes d’Instagram dels dijous gràcies a la participació de dissenyadors, wedding planners, dissenyadors florals, etc. Un instrument molt útil per comprendre la situació del mercat i aconsellar el públic de la millor manera. I per regalar una mica de diversió, s’està preparant un podcast sobre les bodes dels famosos.
Idees, projectes, estímuls que tota la premsa està posant a disposició per unir l’entreteniment i l’encoratjament a la informació, i vèncer junts aquesta batalla.

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest