FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Marchesa i el jardí que va dibuixar en Fran Cisneros

Estrenada l’edició 2020, treballem ja en tot el que vindrà en uns mesos i revivim els moments que ens han enamorat aquest darrer any, com l’escenografia de la desfilada de Marchesa creat per Fran Cisneros. Vols saber que hi ha al darrera?

Hem volgut saber més del procés creatiu que va seguir l’artista per vestir els emblemàtics Jardins de Pedralbes. Fran ens explica que, en un primer moment després de viatjar a Barcelona i visitar l’espai, va dubtar. “De tornada a casa vaig tornar a mirar el treball de Marchesa, un vestit rere un altre, una col·lecció i una altra, i una foto més de les seves creadores. L’espai, les marques, les models, la gent d’un lloc a un altre, la font i aquella immensa superfície de terra a on no hi havia res”, diu.


Marchesa al jardí de Fran Cisneros

Va sortir a la recerca d’inspiració cap als museus de Madrid, i aquesta va arribar de la mà d’un quadern. “Vaig començar a escriure en un quadern que vaig comprar en una llibreria del museu juntament amb un llibre de Monet. Sense voler, vaig albirar els primers acords del que seria la meva obra. D’aquesta manera va sorgir “El Jardí de Monet per Marchesa” i es que -com bé explica Fran el jardí està concebut per a que els convidats es sentin immersos en la mateixa atmosfera que els quadres de Monet. Com a resultat, camins d’herba alternants amb macisos de flors diferents, pedres entre vegetació i  centellejos de quars d’arenosa negra. Però sens dubte, els protagonistes eren els arbres centenaris que abraçen l’escena. Així mateix, el camí havia de tenir racons que incitessin a aturar-se i contemplar el jardí; i el reflexe de les espelmes i llums a la font havien d’ajudar a això.

Van ser mesos de treball fins a la celebració, i avui el Fran recorda satisfet les sensacions que va tenir quan es va alçar el teló: “per fi es van obrir les portes del palau i amb pas ferma va aparèixer una dona forma, però d’aspecte delicat, bellesa i elegància absoluta. És la col·lecció de Marchesa que passejava entre els seus convidats intentant passar desapercebuda, però era inútil, tots l’observaven, ella és la llum.”


Marchesa al jardí de Fran Cisneros

Coneix més sobre l’univers i projectes del Fran Cisneros al seu web i a les seves xarxes socials.

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest