FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Moda: LA NOVA ERA

Amb la “quarantena del consum” acabada, el sector de la moda s’enfronta a un paisatge canviant, amb un flux d’innovacions que s’haurien produït de totes maneres, però que la pandèmia ha ajudat a accelerar.

El compliment de les noves nores socials i de seguretat ha donat peu a una escalada digital, a un augment dels negocis en plataformes de comerç electrònic i a una comunicació innovadora amb el suport i les facilitats de les noves tecnologies.

El futur serà interactiu, però humà; si per una banda existeix la necessitat de reforçar el contacte amb el públic, per a permetre a les marques conèixer als seus clients mitjançant l’adquisició d’informació per aplicar una estricta política de gestió de dades; per l’altre, existeix la necessitat de fer que l’esdeveniment digital sigui simple, únic i de qualitat.

Per exemple, a la Xina, la marca de Prêt-à-Porter Icicle ha instal·lat, en les seves 30 botigues principals, “estudis” (espais equipats de 10 metres quadrats) dedicats a vendes Live sales, dirigides a un públic local, filmades i transmeses en directe que han crescut de forma exorbitant durant la pandèmia.
A Itàlia, la marca Manikomio Design ha involucrat als usuaris del seu comerç electrònic permetent-los seguir la creació del producte i personalitzant-lo a vegades en funció dels desitjos dels clients.

En un cert sentit, la botiga en línia hauria de ser menys freda i més física, un “lloc” on un pogués provar-se virtualment una peça, demanar informació i mantenir-se al dia amb les tendències, reforçant el component humà que segueix sent el factor més important fins i tot en un sistema que imposa distància.

En el sector de les núvies, Pronovias ha llançat el seu primer showroom virtual actiu en tot el món, facilitant la consulta de les núvies i oferint assessorament als detallistes que encara no tenen la seva pròpia roba. Estan present les últimes col·leccions de les marques del grup: Pronovias, St. Patrick, Nicole, White One i Lady Bird. L’empresa també ha creat una plataforma de “serveis electrònics” B2B per l’intercanvi d’informació amb els clients i ha donat un nou impuls a les xarxes socials, creant transmissions en directe amb influencers per entretenir i actualitzar a les núvies.
Showroom digital també per a Carlo Pignatelli per a facilitar el procés de compra i el treball dels agents de vendes. I, després de la forta internacionalització dels últims anys, un projecte centrat en el mercat italià i en la valorització del patrimoni artesanal: el llançament de la nova etiqueta Carlo Pignatelli Sposa produïda per Bellantuono Bridal Group i distribuïda per Carlo Pignatelli.


Pronovias

Amsale va començar a programar cites individuals amb els mitjans de comunicació, mentre que Justin Alexander va presentar les col·leccions A120 i SS21 als seus detallistes durant un Live Watch Party a Facebook, els quals, a través de les consultes virtuals i webinars interactius, es van formar i van ajudar a augmentar les seves competències per a superar la crisi.


Justin Alexander

Des de mitjans de maig, Marylise & Rembo Styling organitzen esdeveniments en showrooms privats de les ciutats més importants de França i Alemanya per a presentar les noves col·leccions a un públic limitat i d’acord amb totes les normes de seguretat, que es van donar a conèixer a mitjans de març en una plataforma en linia a través de fotos i vídeos. Aquesta barreja de presentació digital i personalitzada augmenta la confiança del client i respecte per l’empresa. A Espanya, la marca Sophie et Voilà ha previst 4 trunk shows als showrooms dels detallistes que han adquirit la col·lecció; després de cada cita individual amb les núvies, l’espai i la roba es desinfectarà segons la normativa.

Isabel Sanchis ha posat en marxa la feina en les xarxes socials i la venda personalitzada en línia; així com la marca Marco & María, que ha donat també un impuls a la informació en digital i que ha estat en constant comunicació amb les botigues monomarca, oferint l’oportunitat a les futures núvies d’aconseguir una primera cita virtual amb els dissenyadors per definir i personalitzar el vestit dels seus somnis.

Durant el confinament, Jesus Peiro, ha estat al costat de la seva clientela els 7 dies de la setmana a través de les plataformes digitals, responent a les preguntes i oferint solucions a les núvies que havien de posposar la seva boda. Es va transformar en roba ja escollida en peces adequades per a l’estació freda i equipades amb mascaretes. Les futures núvies poden examinar la col·lecció en línia a través de fotos i vídeos mentre esperen a la desfilada al setembre.


Jesus Díez i Merche Segarra a l’estudi de Jesus Peiro

La crisi ha obligat a la indústria de la moda a fer una sèrie de canvis, molts d’ells positius. El repte serà assegurar la protecció física i psicològica de les persones, reconstruint la confiança, les relacions i escoltant les noves necessitats socials com la sostenibilitat, la inclusió i l’experiència en línia.

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest