FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Paraula clau: custom made

L’originalitat i l’exclusivitat de la festa del casament no es limita a la recepció, l’elecció de la ubicació, la decoració o la carta, sinó que inclou fins i tot el vestit de núvia i els accessoris com ara les sabates, el vel o les joies precioses.

Cada cop més dones trien un vestit que té algun element únic i particular que les representa o que, d’alguna manera, explica alguna cosa sobre la seva història. És una tendència que va néixer fa uns anys i que es va donar a conèixer gràcies a núvies famoses com ara actrius, princeses i influencers que l’han apreciat i divulgat.

Una de les primeres,Angelina Jolie, que per al seu casament amb Brad Pitt el 2014 va optar perquè Luigi Massi (mestre sastre de l’Atelier Versace) fes el brodat del vel i la part posterior de la faldilla amb els dissenys realitzats pels seus 6 fills.

Foto: Neomag.it

També el vel va ser el protagonista Meghan Markle, que va voler rendir homenatge a la Commonwealth fent brodar una sèrie de flors al llarg de la vora, una per a cada un dels 53 estats que la conformen, a més del calicant (que creix davant del Kensington Palace Cottage) i la rosella de Califòrnia (en honor a la seva terra). A més, va demanar a l’estilista de Givenchy, Clara Waight Keller, de cosir a l’interior un petit tros de teixit blau que pertanyia al vestit que la duquessa de Sussex portava en la seva primera cita amb el príncep Enric.
Un detall romàntic que es va revelar més tard.

Foto: Getty Images

Fins i tot l’encaix que va fer servir Kate Middleton té una història; es diu que les bordadores (que canviaven d’agulla cada 3 hores i es rentaven les mans cada mitja hora) van seguir una tècnica anomenada Carrickmacross, que inclou en la decoració els símbols dels països del Regne Unit: la rosa per a Anglaterra, el card per a Escòcia, el narcís per a Gal·les i el trèvol per a Irlanda del Nord, per tal de segellar el paper de la futura reina.

Foto: Getty Images

Mentre que al tul i l’organdí d’un dels vestits de Chiara Ferragni sembla que la influencer volia portar algunes frases d’una cançó d’amor (que li va dedicar el seu marit raper), un cadell de lleó (en homenatge al seu fill petit) i, finalment, als tirants en lloc del logo de la Maison Dior, la data del casament.

Foto: @chiaraferragni / Vogue.it

Quant als accessoris, Beatrice Borromeo va portar un clutch d’Edie Parker amb la inscripció Mrs. Casiraghi; i Hedi Slimane, director creatiu de Celine, va obsequiar a la parella Bieber un exemplar de “caçadores” de cuir amb les inscripcions Husband and Wife fetes a mà amb claus cromats.

El vestit de la núvia, Hailey Baldwin, va ser personalitzat per a ella per Virgil Abloh, dissenyador d’Off-White, utilitzant la inscripció Till Death Do Us Part (fins que la mort ens separi) brodat a la cua i al vel de 4 metres de llarg.

Foto: @edie_parker/ @haileybieber

Per Elise Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest