FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Wedding planners i bridal boutiques: perfils clau en el mercat nupcial xinès

Els intermediaris més efectius entre les futures núvies i les marques de moda bridal

De la mateixa manera que a occident, a la Xina, les bridal boutiques són el punt de referència que cal tenir en consideració per a les marques de roba nupcial que volen guanyar quota de mercat en aquesta zona. Els acords amb aquestes botigues, punt de referència per a la núvia xinesa, que pot utilitzar fins a cinc vestits diferents per al dia del seu casament, es tradueixen en oportunitats de negoci per a les marques que aconsegueixen establir relacions de confiança i de qualitat. Aquests locals són els que marquen les regles del joc.

Wedding planner: professió valorada

En la majoria d’ocasions, la núvia xinesa escull el vestit seguint els consells d’amics, familiars i del seu wedding planner, i acostuma a realitzar entre 4 i 5 visites a la boutique des que escull el vestit fins que el recull. Aquest procés es perllonga, habitualment, durant sis mesos.

Wedding planner Nana Pan
Nana Pan, wedding planner i CEO de Weddingism

Però aquesta no és l’única via de prescripció en la moda nupcial. En allò que fa referència a la selecció del vestit, una part de les dones seguirà les indicacions del venue escollit per a la celebració. A la Xina, a diferència del Japó, aquestes indicacions no són vinculants, i la núvia pot dirigir-se a qualsevol altre establiment sense cap penalització.

No obstant això, la figura de l’organitzador professional és molt valorada. La seva reputació i contractació estan en auge, ja que la celebració de la boda té una gran importància per a les parelles, que tenen com a principal objectiu mostrar felicitat, estatus social, riquesa i, en definitiva, èxit. Acostumen a donar-se a conèixer en les múltiples fires B2C del sector, en les quals l’oferta predominant és el vestit de núvia i els mateixos wedding planners.

La figura del wedding planner és molt valorada. La seva reputació i contractació estan en auge.

Weddingism és una de les empreses de referència en l’organització de bodes i esdeveniments. Segons comenta Nana Pan, CEO de la companyia, han organitzat més de 1.000 bodes, entre elles les de moltes celebritats del país. A més, compten amb repercussió mediàtica, fet que es demostra amb intervencions a xous de televisió i, fins i tot, en dues pel·lícules.

Wang Feng
Disseny de Wang Feng

Increment de vendes

La temporada de màxima concentració de feina a les bridal boutiques d’alta gamma s’estén de març a juny i de setembre a novembre, períodes en què també tenen lloc la majoria dels enllaços. Aquest factor està propiciat pel clima —que es té en molta consideració— i per la importància del període de vacances, que se celebra en aquestes dates.

La despesa mitjana que realitza la núvia, i que inclou tots els vestits que utilitzarà al llarg de la celebració, se situa al voltant dels 6.500 €, si es tracta d’un lloguer —com sol ser habitual a Xangai— i és un import superior quan es tracta d’una compra, tendència més arrelada a Pequín.

La despesa mitjana d’una núvia per als vestits que utilitzarà al llarg de la celebració se situa al voltant dels 6.500 € en el lloguer, o més, si es tracta d’una compra.

Top Shanghai
Top Bridal, Xangai

Actualment, el sector està treballant en l’increment de les vendes amb l’objectiu de generar una major rendibilitat. Aquest objectiu s’està aconseguint amb l’ajuda de dos factors que han accelerat de manera important aquest procés: la tendència de les núvies xineses d’adquirir dos dels vestits blancs que llueixen a la cerimònia amb la finalitat de conservar-los com a record de la celebració i també comprar els dos evening dresses per lluir-los després en altres esdeveniments.

Boutiques i tendències

La majoria de les botigues solen ser multimarca, i centren la seva estratègia a oferir gran quantitat de marques i pocs models de cada una d’elles. Solen ser espais de grans dimensions, amb una mitjana de 1.000 m2 que pertanyen a cadenes amb presència a diferents ciutats i fins i tot a diferents províncies.

Top Bridal, fundada a Xangai el 2003, és una de les boutiques més importants de la Xina. Treballen amb marques exclusives com Elie Saab, Marchesa, Yolancris, Pronovias o Lazaro. Es diu que del prestigi de les marques triades dependrà l’estatus de la boutique. En l’elecció de la marca estrangera, Top Bridal assegura que els factors més importants són el seu prestigi i els seus dissenys, que han d’adequar-se al gust de les clientes de la boutique.

CENTRAL WEDDINGS HONG KONG
Central Weddings, Hong Kong

L’adaptabilitat i els terminis d’entrega són elements que influeixen en la decisió de compra dels buyers.

La possibilitat d’adaptar diferents estils a les necessitats del seu mercat i els terminis d’entrega del producte, per part de les empreses estrangeres, són elements que també influeixen en la decisió de compra dels buyers.

Els models preferits són els de tall de princesa amb cua molt llarga i, per suposat, amb poc escot, d’acord amb els cànons culturals. Altres boutiques amb marques internacionals són Central Weddings, Designer Bridal Room, The Loft Bridal, Elysian Bridal, Le Soleil Bridal Closet, Trinity Bridal, Vivian Luk Atelier i DBR Weddings.

Característiques de les boutiques

És habitual que una mateixa boutique ofereixi diferents gammes de productes i de preus per poder abraçar una amplitud més gran de consumidores.

Les boutiques tenen també una àmplia oferta de vestits per a convidades, de colors vius i patrons elegants, que se solen tornar a utilitzar en altres esdeveniments importants: sopars d’empresa, festes privades d’aniversari i de Nadal, per exemple.

Beyond Trends - Top Bridal 2
Top Bridal, Xangai

Finalment, les boutiques ofereixen a la Xina un servei integral cada vegada més professionalitzat, amb col·laboradors o bé dins de la mateixa botiga o en botigues especialitzades que pertanyen al mateix grup. Aquests professionals poden assessorar tant sobre el mateix vestit com sobre perruqueria i maquillatge, i aporten coneixements sobre colorimetria i coneixement del cos, amb l’objectiu de buscar el producte que s’adeqüi millor a cada núvia.

Les boutiques compten amb col·laboradors dins de la mateixa botiga, que aporten coneixements de perruqueria, maquillatge,
colorimetria i coneixement del cos.

Conclusions

1.Les bridal boutiques són l’interlocutor clau per a les empreses que veuen la Xina com un país per a la seva expansió internacional. Aquestes botigues i els wedding planners són els principals prescriptors de moda nupcial del país.

2.Actualment s’està produint un increment en la venda de moda nupcial, afavorit per l’interès per conservar els vestits blancs com a record de la celebració i reutilitzar els evening dresses en esdeveniments posteriors.

3.En un país on les bodes reflecteixen l’estatus de les famílies, comptar amb la figura d’un wedding planner té una gran importància.

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest