FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Un cop d’ull a l’orient

Entre les moltes tendències presentades a les passarel·les per al 2020 n’hi ha una dirigida a l’Orient, a cavall entre la Xina i el Japó que, en un balanç de formes i proporcions, conquista les col·leccions de prêt-à-porter i de l’alta costura.


Antonio Marras / Antonio Martino @Alta Moda Roma

L’estil del Celeste Imperi és simple i lineal; jaquetes sense estructura, bruses i vestits de tall recte, sovint cosits amb colls alts que recorden el qipao (o cheongsam en cantonès), el vestit tradicional de les dones xineses, símbol d’elegància, bellesa i sensualitat. Obertures profundes i sedes amb estampats florals que il·luminen les peces, així com brocats i domassos teixits amb fils d’or.

Genny / Uma Wang / Antonio Marras @Vogue.com / Guo Pei

Espai per a les borles, els cinturons obi, els motius sakura (flors de cirerer) o els dissenys amb línies gràfiques per a una moda que abraça la filosofia del Sol Naixent. 

Genny / Loewe

Bates en versió yukata, vestits quimono o jocs de tela inspirats en la papiroflèxia, branques, flors de lotus, grues i gravats d’efecte Ukiyo e. Jacquards que representen escenes mitològiques de l’Àsia Imperial i fins i tot accents a l’estil Lolita que tant agraden a les noies Harajuku (en aquest cas la Sweet Lolita caracteritzada per colors apagats i aparença infantil).

Genny / Antonio Martino @Alta Moda Roma / Valentino


Genny / Antonio Martino @Alta Moda Roma / Valentino

És una moda amb implicacions fascinants i amb empremtes que venen d’un món passat, culte i tradicional rellegit en una clau contemporània.

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest