FASHION SHOWS: 17-20 ABRIL 2024 / TRADE SHOW: 19-21 ABRIL 2024 - BARCELONA

Una moda que aposta a guanyar

Reconstruir el futur a través de la consciència dels valors, la innovació responsable i la millora de la precises i sostenibles per eliminar o si més no reduir els models de negoci contaminants i obsolets. S’exigirà a les empreses que transmetin cada cop més informació sobre sobre el subministre, la producció i la traçabilitat dels productes, implicant als consumidors en models d’economia circular per a prolongar la vida de les peces, centrant-se en les necessitats de la clientela i demostrant que no perjudica el medi ambient ni a la comunitat. També a la moda nupcial s’estan movent moltes realitats per animar i augmentar aquestes tendències. Jesus Peirò, que des de fa temps està compromès amb la responsabilitat social a través de la producció local i la transparència dels qualitat de vida dels éssers humans.

Aquests són els objectius de les empreses de moda en el període postpandèmic; inspiracions ja presents en els últims temps però que la Covid ha ajudat a accelerar, provant canvis inevitables.

El bloqueig ha provocat canvis en la mentalitat de les persones que esperen accions processos de producció, ha inclòs a la nova col·lecció teixits fabricats amb matèries primeres derivades de la recuperació i el reciclatge de plàstics recollits principalment al mar. I també parlem dels oceans en el projecte “Water for life”, al que s’ha adherit la marca espanyola Marco&Maria que ens anima a reflexionar sobre les desastroses conseqüències que el nostre estil de vida té sobre els mars i, més en general, sobre el medi ambient que ens rodeja.


Jesus Peiro / Marco&Maria

Contrari al balafiament, a la moda precipitada i a les tendències passatgeres, Yolancris ha redactat un manifest en el qual es recullen els principis ètics i solidaris de la firma. En ell declara portar a terme una producció de KM 0 i l’absència d’estoc al magatzem gràcies a la reutilització de les restes i a l’elaboració de les peces únicament sota demanda. I aquest any, per donar un respir a les botigues que encara no han pogut vendre les col·leccions actuals, únicament presentarà una petita i preciosa càpsula 2021.

La col·lecció de primavera de 2021 de Sophie et Voilà es produeix íntegrament a Espanya de forma sostenible i compta amb alguns models realitzats amb teixits de polièster 100% reciclats. Adequat per a tota classe de dones, augmenta la seva diversitat i singularitat.

Una filosofia d’inclusió també aportada per la marca Pronovias que, l’any passat, va llançar la línia “Ashley Graham per Pronovias” en talles que van de la 32 a la 66 i la marca de Los Angeles Reformation amb una càpsula per dones baixetes.
La marca de moda que també inclou una línia nupcial, dissenya i fabrica in situ (saltant-se als intermediaris que augmenten els costos), utilitza energia renovable, inverteix en infraestructura i construcció ecològica per a reduir al mínim els residus i desperdici d’aigua, i té petjada de carboni 0 des de 2015. I la roba es fa amb nous teixits sostenibles, amb material recuperat d’antigues existències o reutilitzant la roba d’època.


Pronovias / Reformation

Reutilització de les teles també pel dissenyador Peter Langner que, pel vestit Janet, guanyadora del Millor Vestit de Núvia dels premis Elle International Bridal Awards de l’última edició de VBBFW, va crear un patró molt original fet de ràfia reciclada i desfilada inserida en dues capes de tul. I per a la seva nova col·lecció Home utilitza únicament fibres naturals com el cànem i el caixmir per donar suport a un medi ambient més net i una vida més saludable.

Guardonada múltiples vegades pel seu compromís amb l’empoderament de la dona i la moda ètica i eco sostenible, la dissenyadora Leila Hafziha estat oferint feina a dones artesanes a Nepal des de 1997, garantint salaris justos i donant suport a la economia dels països en vies de desenvolupament. També a Nepal, excel·lents artesans creen meravellosos vestits filats i teixits a mà fets de materials sostenibles per a la ja premiada com a marca sostenible Sanyukta Shrestha. Aquests són vestits fabricats a mà d’una manera ètica per a ressaltar tots els tipus de dona en funció de la talla, el color de la pell i l’edat.


Leila Hafzi / Sanyukta Shrestha

La novetat és la iniciativa del dissenyador torinès Carlo Pignatelli que, en col·laboració amb Tredom (la plataforma web que permet plantar arbres a distància i seguir-los en línia), crearà un bosc de 30 exemplars, un primer pas per promoure la curació del planeta. També és nova l’estratègia de rebranding de l’empresa iniciada al gener amb la col·lecció masculina, que ve a l’origen de la línia Carlo Pignatelli novia. I a partir de la temporada 2021, Maison llança la càpsula Verda, vestits de núvia fet amb materials certificats, que aquest any inclou tres peces: un model sirena, un romàntic amb escot a l’americana i un amb longituds asimètriques.

Per a 2030 les indústries hauran de tractat d’aconseguir un 100% de transparència i traçabilitat, per a una moda més qualitativa i responsable.

Per Elisa Nascimbene per a Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

COMPARTEIX-HO

COMPARTEIX-HO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest